За ініціативи Олени Зеленської у Музеї національної історії Данії з'явився україномовний аудіогід

За ініціативи Олени Зеленської у Музеї національної історії Данії з'явився україномовний аудіогід

Укрінформ
За ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської у Музеї національної історії Данії – замку Фредеріксборг – запустили україномовний аудіогід.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента, передає Укрінформ.

"У межах проєкту першої леді України Олени Зеленської з упровадження україномовних аудіогідів відбувся запуск п’ятнадцятого аудіогіда українською в Музеї національної історії в замку Фредеріксборг у Данії", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зустріч з нагоди запуску аудіогіда відбулася у форматі відеоконференції, у якій взяли участь дружина Президента України Олена Зеленська, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Данія Михайло Видойник, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Оле Егберг Міккельсен та директор музею Метте Скуґорд.

"Дипломатичні відносини між Україною та Королівством Данія наближаються до 30-річного ювілею. Протягом цього періоду наші країни реалізували багато проєктів у культурній, гуманітарній та екологічній сферах. Всього тиждень тому розпочав свою діяльність Українсько-данський молодіжний дім у Києві, а вже сьогодні ми запустили україномовний аудіогід у замку Фредеріксборг, відомому як Музей національної історії Данії", – зазначила Зеленська.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що ініціатива Олени Зеленської та скоординована робота українських дипломатів дають чудовий результат – спільними зусиллями реалізують культурні ініціативи в інтересах України та українців за кордоном.

"Запуск україномовного аудіогіда є чудовим проявом культурної дипломатії, яка відкриває Україну світу і, навпаки, світ – Україні", – зауважив Кулеба.

Читайте також: Олена Зеленська запустила україномовний аудіогід у Версальському палаці

Замок-палац Фредеріксборг побудували у перших десятиліттях XVII ст. як резиденцію короля Крістіана IV, це – найбільший замок епохи Відродження у Скандинавії. З 1671 до 1840 рр. у церкві палацу відбувалися церемонії сходження на престол нових монархів Данії та Норвегії. З 1878 року замок перетворився на Музей національної історії, основою якого були витвори мистецтва, зібрані королівською родиною.

Запуск аудіогіда став можливим завдяки підтримці Міністерства закордонних справ України, Посольству України у Королівстві Данія, а також Музею національної історії в замку Фредеріксборг.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-