Радіолокаційну станцію «Дуга» у Чорнобилі внесли до держреєстру пам’яток

Радіолокаційну станцію «Дуга» у Чорнобилі внесли до держреєстру пам’яток

Укрінформ
Радіолокаційна станція «Дуга» в Чорнобилі занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Як передає Укрінформ, таке рішення ухвалене на засіданні уряду, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі

«Команда МКІП ініціювала внесення «Дуги» до Держреєстру задля подальшого її збереження. На жаль, з часом об’єкти, що розташовані в Чорнобильській зоні, поступово руйнуються. Якщо не вживати жодних заходів – Зона з роками буде спустошуватися. Цього не можна допустити, адже наша спадщина – не лише місцевість навколо електростанції. А й будівлі на її території. Тож зараз ми працюємо над визначенням інших об’єктів, які повинні бути частиною списку нерухомих пам’яток. Наша мета – попередження знищення, коли це можливо", – написав Ткаченко.

Читайте також: Концепцію розвитку Чорнобильської зони обговорять на онлайн-форумі

За його словами, хоч сама «Дуга» і зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, об’єкт – одна з візитівок Зони та її символ. Це рішення ще підсилить шанси України на внесення Чорнобильської зони до ЮНЕСКО в цілому.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики готує заходи до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-