Харківщина планує запустити туристичну «Дорогу вина та смаку Слобожанщини»

Харківщина планує запустити туристичну «Дорогу вина та смаку Слобожанщини»

Укрінформ
Чугуївська міська територіальна громада у Харківській області працює над формуванням «Дороги вина та смаку Слобожанщини» як частини еногастрономічного маршруту України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Харківської облради.

«Ініціативи створення проєкту «Дорога вина та смаку Слобожанщини» базуються на існуючих у місті Чугуїв традиціях виноробства та ремісництва, гастрономічних брендах, стратегуванні м. Чугуїв як міста  розвитку фестивального та подієвого туризму та розбудови територіальної локації «Місто майстрів» Агротуристичного кластера «Сіверський Донець», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мета проєкту – розбудова еногастрономічного маршруту на території громад  Слобожанщини.

В межах реалізації «Дороги вина та смаку Слобожанщини» – за участю національних експертів Проєкту Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» – триває розроблення першого пілотного еногастрономічного маршруту-мапи «Дороги вина та смаку Слобожанщини» з охопленням агротуристичних локацій території Чугуївської, Малинівської, Чкалівської, Дергачівської, Малоданилівської, Солоницівської, Циркунівської громад.

Читайте також: На Чернігівщині стартував проєкт зі створення «смачного» маршруту для туристів

Проєкт створює Чугуївська міська рада спільно з ГО «Спілка підприємців міста Чугуєва», Харківською громадською організацією «Єврорегіон «Слобожанщина», ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» за підтримки Проєкту Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Як нагадали в облраді, Проєкт Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» почав діяти з 2017 року та співпрацює з органами державної влади, обласними державними адміністраціями та обласними радами, органами місцевого самоврядування, виробниками, бізнес-асоціаціями, об’єднаннями споживачів, туроператорами та всіма іншими зацікавленими сторонами з метою вдосконалення системи географічних зазначень в Україні. Головний бенефіціар проєкту – Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Приклади успішності діяльності проєкту – це створені еногастрономічні маршрути («Дорога вина і смаку») Української Бессарабії, Закарпаття, Прикарпаття, Херсонщини, Криворіжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-