У туристичній Колочаві на Закарпатті починають централізовано вивозити сміття

У туристичній Колочаві на Закарпатті починають централізовано вивозити сміття

Укрінформ
У туристичному гірському селі Колочава на Закарпатті розпочинають централізоване вивезення сміття, для цього громада придбала сміттєвоз. Також у селі працюватиме пункт приймання вторсировини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Колочавська територіальна громада у Фейсбуці.  

Вивозити тверді побутові відходи від мешканців Колочави планують чотири рази на місяць. Забиратимуть усі тверді побутові відходи (невідсортовані), які мають бути складені у спеціальний контейнер. Контейнери для сміття багаторазовий, місткістю 120 літрів. Кожний господар має придбати їх за власні кошти. 

Фото: @SeloKolocava
Фото: @SeloKolocava

Упродовж цього тижня працівник Колочавської сільської ради відвідає кожне дворове господарство та роз’яснить порядок оплати за вивезення сміття. Як повідомляється, вартість місячної плати або одноразової сплати становить 30-170 гривень. 

Водночас, із вівторка, 20 квітня, на території місцевого заводу в Колочаві працюватиме пункт приймання вторинної сировини. Там можна безкоштовно здати відсортовані тверді побутові відходи та побутову техніку. 

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті у 40% населених пунктів області немає централізованого вивезення сміття, найбільше це стосується саме таких гірських сіл, як Колочава. Тут люди виносили тверді побутові відходи на стихійні сміттєзвалища та береги річки. 

Читайте також: На Закарпатті квітне Долина шафранів у Колочаві

Оскільки Колочаву відвідує багато туристів упродовж усього року, часто кадри зі стихійними сміттєзвалищами на лоні карпатських гір та березі гірської річки потрапляли в соцмережі та спричиняли скандали. 

За даними Держекоінспекції, лише за перший квартал довкіллю в Україні завдано збитків на понад 45 млн грн.

Фото на головній: Марія Шетеля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-