Сезон у Кам’янці розпочнуть онлайн і присвятять екологічному туризму

Сезон у Кам’янці розпочнуть онлайн і присвятять екологічному туризму

Укрінформ
У Кам’янці-Подільському туристичний сезон другий рік поспіль відкриють в онлайн-форматі. Цього разу – під гаслом «Кам’янець ЕКО», щоб підтримати заклики світової спільноти щодо збереження та охорони довкілля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Кам’янець-Подільської міської ради у Фейсбуці

«На основі успішної практики презентації туристичного сезону-2020 в режимі онлайн, яка здобула перемогу в Конкурсі добрих практик Люблінського конгресу, обійшовши таких конкурентів, як Барселона та Гданськ, Кам’янець-Подільський вдруге презентуватиме свій туристичний потенціал засобами цифрових технологій… Ми покажемо Кам’янець з іншого ракурсу та значну увагу приділимо потенціалу екоможливостей міста й розвитку екологічного туризму», – йдеться в повідомленні.

Так, у межах відкриття туристичного сезону-2021 презентують масштабний відеопроєкт, перший із яких – мініфільм з представленням фестивальних подій цього року. У відеосюжеті організатори фестивалів розкажуть про свої ініціативи, а глядачі зможуть побачити потужний фестивальний потенціал Кам’янця-Подільського та спланувати свою подорож. Також на Youtube-каналі експерта в галузі туризму Антона Тараненка презентують відеосюжет про потенціал екоможливостей міста.

Традиційний фестиваль історичної реконструкції та експериментальної археології «Історичний пікнік на замку в Кам’янці» також цьогоріч пройде у форматі онлайн, але організатори обіцяють неймовірні занурення у фестивальні процеси за допомогою прямих ефірів.

Читайте також: Хмельниччина створює кадастр туристичних об’єктів

У суботу, 24 квітня, у сквері «Гунські криниці» відбудеться презентація виставки мистецьких творів «Живи в стилі ЕКО», де учні художніх та мистецьких шкіл міста показуватимуть свої малюнки й інсталяції на екотематику.

А співробітники Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника підготували історичний онлайн-квест «Еко-Кам’янець крізь віки» для учнів шкіл Кам’янець-Подільської МТГ. Також відбудеться блок лекцій «Чи буде глобальне потепління, або Як одягатимуться люди наступні 100 років» та екомайстер-класи проєкту «Послухай і створи».

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець» презентує онлайн екофотозону експозиції «Кам’яне мереживо міста» у дворику комплексу Руського магістрату. До того ж уперше можна буде побачити онлайн-презентацію екотурів (палео-, гео- та акватури) та за нагоди долучитись до нових маршрутів стежками міста.

У форматі онлайн відбудеться й туристичний «круглий стіл». Його основну тему «Екотуризм: нові можливості та перспективи розвитку» розкриватимуть топові фахівці галузі. Також запланована презентація оновлений туристичних довідників «Смачна карта», «Кам’янець активний» та нового концептуального – «Кам’янець ЕКО».

У міськраді зазначили, що долучитися до онлайн-заходів про туристичний потенціал Кам’янця-Подільського та знайти всю необхідну інформацію можна буде на сайті www.kamianets.travel та сторінках у Фейсбуці й Інстаграмі, а також YouTube та Телеграм-каналах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-