Олена Зеленська запустила україномовний аудіогід у Версальському палаці

Олена Зеленська запустила україномовний аудіогід у Версальському палаці

Фото
Укрінформ
Під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Французької Республіки перша леді Олена Зеленська запустила україномовний аудіогід у Версальському палаці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Ми наполегливо працювали дев’ять місяців, щоб після закінчення карантинних обмежень всі охочі відвідувачі Версальського палацу змогли почути екскурсію українською мовою. Це вже наш чотирнадцятий україномовний аудіогід, і до кінця року ми плануємо запуск ще щонайменше семи аудіогідів», - сказала Зеленська.

У межах ініціативи Олени Зеленської україномовний аудіогід запрацював у Версалі / Фото: Офіс Президента

Зазначається, що запуск аудіогіда став можливим завдяки підтримці Посольства України у Французькій Республіці, Міністерства закордонних справ України, а також перекладачці Ірині Дмитришин, акторам дубляжу Юрію Соскову та Марині Локтіоновій.

За словами дружини Президента України, у планах - розширити список україномовних аудіогідів, запустивши їх у лондонському Тауері, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Читайте також: Олена Зеленська запустила два україномовні аудіогіди в Туреччині

Як повідомлялося, 16 квітня дружини Президентів України та Франції Олена Зеленська й Бріжит Макрон обговорили пріоритетні теми співпраці, серед яких – досягнення цілей «Партнерства Біарріц», зміцнення українсько-французьких культурних зв’язків і подальше впровадження україномовних аудіогідів у Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-