Об'єкти Хортиці розглядаються для включення до програми «Велика реставрація» – МКІП

Об'єкти Хортиці розглядаються для включення до програми «Велика реставрація» – МКІП

Укрінформ
Об’єкти, які розташовані на острові Хортиця у Запоріжжі, розглядаються для включення до програми «Велика реставрація».

Як передає Укрінформ, про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики України Світлана Фоменко під час дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє», повідомляє пресслужба МКІП.

«Хортиця – це місце слави, звитяги козацтва та демократії. Але на сьогодні треба вирішувати питання фінансування та відбудови об’єктів культурної спадщини, які розташовані на острові. Поки ми не вирішимо базові речі, то про символи Хортиці можна тільки говорити і мріяти. Об’єкти, які розташовані на острові Хортиця, розглядаються для включення до переліку об’єктів, що фінансуватимуться в межах програми «Велика реставрація». Я сподіваюся, що ця робота буде зроблена», – сказала Фоменко.

Читайте також: Запорізька влада ініціює всеукраїнське обговорення проєкту відновлення Хортиці

Як повідомляв Укрінформ, МКІП завершило 2 квітня перше приймання заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в межах програми «Велике будівництво». Відбір проведе експертна група за допомогою оцінювання та складення рейтингу проєктів упродовж 30 календарних днів від дати отримання документів у повному обсязі від організаційної групи.

У межах програми упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-