Громада на Чернігівщині виграла майже 1 мільйон гривень на створення веломаршруту

Громада на Чернігівщині виграла майже 1 мільйон гривень на створення веломаршруту

Укрінформ
Парафіївська громада Чернігівщини виграла грант на створення велосипедного маршруту "Від парку до парку" розміром близько 1 млн грн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила Парафіївський селищний голова Галина Петруша.

"Проєкт, що розробив наш відділ культури, має назву "Веломаршрут об’єктами культурної спадщини Парафіївської ОТГ "Від парку до парку". Він брав участь у конкурсній програмі Українського культурного фонду "Культура. Туризм. Регіони" і виграв грант розміром понад 918 тис. грн. Реалізувати проєкт ми маємо цьогоріч", – розповіла Петруша.

Читайте також: Пів сотні туристичних локацій Львівщини об’єднають веломаршрутом

За її словами, на території Парафіївської громади розташовані такі об’єкти культурної спадщини національного значення, як палацово-парковий ансамбль "Качанівка" та Тростянецький дендропарк. Крім того, є популярний осередок зеленого туризму "Соколиний хутір". Відтак, веломаршрут проляже Парафіївкою та селами Южне, Качанівка, Іваниця, Тростянець і Петрушівка.

За інформацією сайту "Чернігівщина туристична", проєкт сприятиме поширенню велотуризму серед інклюзивної групи населення та дорослих із маленькими дітьми. Застосування цифрових технологій з елементами мультимедіа на маршруті дасть змогу велотуристам самостійно подорожувати територією громади і парками, знайомлячись із усіма принадами (руїнами, галявинами, пагорбами, озерами, островами, містками, скульптурами, альтанками). 

Фото: chernihivregion.travel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-