Ткаченко пропонує запровадити сертифікати на придбання культурних і туристичних послуг

Ткаченко пропонує запровадити сертифікати на придбання культурних і туристичних послуг

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запровадити систему сертифікатів на придбання культурних, туристичних послуг і книговидання.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

“Сьогодні презентував драфт цієї ідеї Прем’єр-міністру Денису Шмигалю, Мінфіну, Мінекоміки та Мінцифрі. Домовились, що Міністерство культури та інформаційної політики найближчим часом створить спільну робочу групу, яка визначить KPI, механізм впровадження та логіку державного фінансування”, – повідомив Ткаченко.

За словами міністра, система сертифікатів орієнтована на молодь. Також вона допоможе тим, хто надає послуги у сферах культури, туризму та книговидання.

Читайте також: Україна офіційно приєдналася до угоди про культурні маршрути Ради Європи – Ткаченко

За його словами, впровадження системи дасть змогу популяризувати культурні послуги, читання і туризм; пом’якшити негативний вплив пандемічної кризи на суб’єкти господарювання; збільшити конкуренцію між ними в боротьбі за споживача і тим самим підвищити якість послуг; підвищити зацікавленість споживача у придбанні культурних чи туристичних послуг; створити базу даних для аналізу, що саме цікавить споживача, якою зможуть користуватися всі учасники програми.

Міністр додав, що схожі програми діють у Франції та Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня Україна офіційно долучилася до угоди про культурні маршрути Ради Європи, спрямованої на формування спільного культурного простору шляхом популяризування європейської ідентичності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-