Молодь треба заохочувати до подорожей Україною після поліпшення епідситуації – Шмигаль

Молодь треба заохочувати до подорожей Україною після поліпшення епідситуації – Шмигаль

Укрінформ
Українську молодь потрібно стимулювати до внутрішнього туризму та відвідування культурних заходів, коли це дозволить епідемічна ситуація з COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі за результатами обговорення з представниками міністерств шляхів підтримки культури та туризму. 

"Як один із можливих пілотних проєктів було запропоновано модель цільової підтримки відповідних закладів та напрямків. Зокрема, важливим аспектом програми має стати заохочення молодих людей до споживання української культурної продукції та подорожей Україною, коли це дозволить епідемічна ситуація", – написав він.

Шмигаль зауважив, що в обговоренні взяли участь представники Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства фінансів та Міністерства розвитку економіки,  торгівлі та сільського господарства.

Читайте також: Україна офіційно приєдналася до угоди про культурні маршрути Ради Європи – Ткаченко

За його словами, МКІП має представити план пілотних проєктів щодо підтримки культури та туризму з використанням найкращих європейських практик.

Як повідомлялося, у березні цього року міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко окреслив основні цілі МКІП до 2025 року: збереження, захист та популяризація культурної спадщини та національної пам’яті для зміцнення культурної ідентичності українців; формування стійкої та комфортної екосистеми для розкриття творчого потенціалу митця, розвитку творчої та економічної діяльності у сфері культурних та креативних індустрій; створення умов для безпечного національного мовно-інформаційного простору, підвищення спроможності населення критично сприймати інформацію. Крім того, він заявив про прагнення перетворити туризм на інтегрований у світовий ринок драйвер соціально-економічного розвитку регіонів і держави та забезпечення населення України якісними і доступними культурними послугами та можливостями для творчої самореалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-