Природоохоронні об’єкти Херсонщини готуються до літнього туристичного сезону

Природоохоронні об’єкти Херсонщини готуються до літнього туристичного сезону

Укрінформ
У Херсонській області активно проходить підготовчий період до літнього туристичного сезону 2021 року, зокрема на природоохоронних об’єктах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління туризму та курортів Херсонської ОДА.

«Відвідування природоохоронних об’єктів має неабиякий попит серед туристів, у зв’язку з чим анонсуємо режим роботи національних природних парків Херсонщини та біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна», – йдеться в повідомленні.

Так, екскурсійні маршрути заповідника «Асканія-Нова» цьогоріч будуть відкриті для відвідування з 25 квітня до 10 листопада. Режим роботи природоохоронного об’єкта може коригуватися залежно від актуальних карантинних обмежень. Більш детально з переліком екскурсій можна ознайомитися за посиланням

Екскурсії Національним природним парком «Олешківські піски» проводяться лише за попереднім записом з 8:30 до 15:00.

В управлінні нагадали, що поряд із територією НПП розташований воєнний полігон.

«Закликаємо усіх охочих відвідати природоохоронний об’єкт попередньо зв’язатися зі спеціалістами парку. Заявки на проведення екскурсійних послуг маркованими маршрутами та екологічними стежками приймаються з 8:00 до 16:00 за номерами, вказаними на офіційному сайті парку», – наголосили в управлінні.

Екскурсійний сезон у Національному природному парку «Нижньодніпровський» цього року розпочнеться 19 квітня. Однак, туристам варто зважати на те, що з 1 квітня до 15 червня на природоохоронній території триває «сезон тиші».

Читайте також: Туристичні локації Арабатської стрілки показали онлайн у 3D

«Такий захід спрямований на охорону середовища існування, шляхів міграції, умов розмноження тварин та визначений Законом України «Про тваринний світ». Що забороняється? Проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою: пальба; проведення вибухових робіт, запуск феєрверків; проведення санітарних рубок лісу; використання моторних маломірних суден; проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах. Більш детально з інформацією можна ознайомитись за посиланням», – зазначили в ОДА.

Фото: ХОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-