На Мальті іноземним туристам платитимуть за відпочинок у країні

На Мальті іноземним туристам платитимуть за відпочинок у країні

Укрінформ
Влада Мальти планує виплачувати іноземним туристам до 200 євро, якщо вони пробудуть на острові щонайменше три дні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Міністр туризму Мальти Клейтон Бартоло оголосив про цю схему у п'ятницю, 9 квітня, сказавши, що більшість обмежень, запроваджених через COVID-19, як очікується, будуть скасовані до 1 червня, туристи, які бронюють відпустку безпосередньо через місцеві готелі, отримають ці кошти.

Читайте також: Іспанія очікує появи COVID-паспортів не пізніше червня

Упродовж 2019 року країну відвідали близько 2,7 млн іноземців, але відтоді, як у березні 2020-го на Мальті виявили хворобу COVID-19, ці показники впали більш ніж на 80%.

Бартоло заявив, що туристи, які забронюють житло у п’ятизірковому готелі, отримають 100 євро від Управління туризму Мальти, а готель збільшить цю суму до 200 євро.

Натомість гості чотиризіркових готелів можуть розраховувати на виплату 150 євро, тризіркових - 100 євро. Розмір виплати збільшиться на 10%, якщо забронювати готель на найменшому острові Мальти - Гозо.

Читайте також: COVID-паспорт: що це таке і чи даватимуть його українцям

"Схема спрямована на те, щоб надати готелям Мальти сильні конкурентні переваги, оскільки міжнародний туризм відновлюється", - сказав Бартоло.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 10 квітня виявили 135 333 049 випадків зараження коронавірусом. При цьому зафіксували понад 2,9 млн летальних випадків. Одужали від недуги - 108 893 125 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-