На Закарпатті розквітають перші сакури, пік цвітіння – за два тижні

На Закарпатті розквітають перші сакури, пік цвітіння – за два тижні

Фото
Укрінформ
На Закарпатті починають розквітати перші сакури, пік цвітіння прогнозують у 20-х числах квітня.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив закарпатський гід Максим Адаменко.

За його словами, наразі в Мукачеві квітне так звана «шалена сакура» – дерево в центрі міста, яке зацвітає кілька разів на рік, зокрема і в грудні. Інші дерева от-от вибухнуть цвітом, на них вже відкриваються перші суцвіття.

«Для мене завжди індикатор сакурового цвітіння на Закарпатті – це магнолії кобус. Як правило, якщо розквітли білі магнолії (а вони наразі уже цвітуть в містах Закарпаття) – за два тижні треба очікувати піку цвітіння сакур. В останні роки, які відзначаються холодними веснами, це відбувається, як правило, в 20-х числах квітня», – розповів Адаменко.

Читайте також: У Японії рекордно рано зацвіла сакура

Цьогоріч, додав він, на Закарпатті очікують туристів на сакури – звісно, не в такій кількості, як у допандемічні часи. Але водночас такої ситуації, як у 2020 році, коли в закарпатських містах сакури цвіли на порожніх вулицях, не буде, переконує гід.

«Ми наразі орієнтуємося на негрупових туристів, які приїдуть з інших регіонів на власному транспорті. Це не бюджетні туристи, які прагнуть на усьому зекономити, такі люди, як правило, шукають яскраві емоції, замовляють дегустації, екскурсії з місцевими гідами... Таких туристів не буде багато, але це підтримає туристичну діяльність в області», – прогнозує Адаменко.

Водночас працівникам туристичної сфери в області наразі не зрозуміло, як планувати роботу – що буде дозволено, а що продовжуватиме перебувати під забороною епідеміологів і надалі.

Наразі на Закарпатті з 6 квітня дозволено рух громадського транспорту, але регіон із 8 березня перебуває в «червоній» карантинній зоні з усіма відповідними обмеженнями (під які підпадають заклади громадського харчування та готелі).

Як відомо, найбільше сакур на Закарпатті – у закарпатських містах Мукачево, Ужгород, Виноградів. В Мукачеві наразі — найдовша алея сакур на Закарпатті. В Ужгороді ростуть найстаріші сакури, особливо гарний вигляд вони мають на тлі старого кварталу Малий Ґалаґов з архітектурою в стилі модернізм.

Фото: mukachevo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-