На Тернопільщині з’явиться новий турмаршрут з понад 30 локаціями

На Тернопільщині з’явиться новий турмаршрут з понад 30 локаціями

Укрінформ
Збаражем і околицями прокладуть туристичний маршрут, автором якого стала студентка Тернопільського педуніверситету Анастасія Мокра. Вона здобула «бронзу» на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм».

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу туризму та охорони культурної спадщини Збаразької міської ради, яка впроваджуватиме новий маршрут, Руслан Підставка.

«Для формування авторського екскурсійного маршруту «Перлина Медоборів. Історія Збаража крізь призму віків» Анастасія Мокра відібрала понад 30 найбільш привабливих у туристичному сенсі історичних, архітектурних, сакральних об’єктів та пам’яток монументального мистецтва міста. Спеціально для екскурсоводів нового маршруту вона розробила технологічну картку, де подано туристично-краєзнавчу характеристику кожного об’єкту, описано найбільш цікаві факти з історії їхнього формування, будівництва, розквіту, занепаду, відбудови й сучасного стану», – зазначив Підставка.

За його словами, науково-методична розробка туристичного маршруту допоможе екскурсоводам цікаво провести мандрівку найбільш привабливими туристичними атракціями Збаража – міста з понад 800-річною історією – та його околицями.

Читайте також: Тернопільщина назвала туристичні «магніти»

Цьогоріч тематика поданих на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Туризм» охоплювала широке коло актуальних питань розвитку туризму у світі та Україні. Зокрема, проблеми впливу на туристичний сектор наслідків пандемії та карантинних обмежень. На конкурс було представлено 100 наукових робіт від 107 авторів із 59 закладів вищої освіти 21 регіону України.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті створили маршрут найзахіднішими туристичними точками України в межах проєкту «Пізнай Ужанську долину». 

Фото: Збаразька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-