В Умані встановили туристичні пілони, один із них відразу зламали

В Умані встановили туристичні пілони, один із них відразу зламали

Фото
Укрінформ
В Умані на Черкащині ознакували майже десяток об’єктів культурно-історичної спадщини, які до того ж отримали аудіогідів. Однак один із встановлених об’єктів зазнав нападу вандалів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Умань туристична»

«Нові інформаційні стенди (туристичні пілони) з’явились біля об’єктів культурної спадщини Умані. Вони оповідатимуть уманчанам і гостям міста історію пам’яток. Текст доступний українською, англійською, польською мовами та івритом. Крім того, відсканувавши QR-код, можна не лише прочитати детальніше про об’єкт, а й прослухати аудіогід», – йдеться в повідомленні.

Наразі інформаційні стенди встановлено біля 9 об’єктів і просторів: костелу Успіння Богородиці, торгових рядів, Василіянського монастиря, готелю «Новоєвропейський», жіночої гімназії, чоловічої гімназії, кінотеатру імені Черняховського, будинку Надії Суровцової та уманського гетто.

В Умані встановили туристичні пілони, один із них відразу зламали / Фото: @umantourism

Однак невідомі особи майже відразу після встановлення зрізали інформаційний стенд біля кінотеатру.

Читайте також: В Умані встановили перші «розумні» таблички на історичних будівлях

Зазначається, що впродовж місяця планують встановити ще три туристичні пілони. Ознакування розробили і встановили в межах проєкту «ReHERIT: спільна відповідальність за спільну спадщину», який фінансується за кошти Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-