У Львові відновлять сад Франка й водитимуть там екскурсії

У Львові відновлять сад Франка й водитимуть там екскурсії

Укрінформ
У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка планують відновити сад довкола садиби й створити нову тематичну екскурсію просто неба.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА

«За підтримки Австрійського бюро кооперації (Kooperationsbüro Lemberg-Avstríjsʹke bûro kooperacíí̈ u Lʹvoví) у Домі Франка стартував проєкт «Сад Франка: екологія + культура». Метою проєкту є відновлення саду довкола меморіальної садиби Івана Франка та запровадження у цьому культурному екопросторі нової тематичної екскурсії просто неба як приклад синергії екологічної ініціативи та культурно-просвітницької місії музею», – йдеться в повідомленні.

Сад планують відновити на основі архівних матеріалів, за спогадами дітей письменника та його сучасників, адже з плином часу первісний вигляд зелених насаджень довкола родинної вілли Франків втрачено. До сьогодні на подвір’ї росте лише 118-річна груша, яку посадив Іван Франко. Інші дерева, які садила родина письменника, не збереглися.

Читайте також: Туристичні місця Галичини показали з висоти пташиного польоту

Зазначається, що сад письменника викликає неабиякий інтерес відвідувачів та приваблює увагу туристів, які можуть провести час на зеленій околиці Львова із приємністю і користю. Водночас умови карантину особливо гостро поставили перед музейниками завдання запроваджувати нові формати екскурсій просто неба, не обмежуючись лише інтер’єрами будинку.

Отож, переконані в ОДА, нова тематична екскурсія просто неба «Сад Франка» буде на часі. Ініціатива має у доступній та цікавій формі розповісти про захоплення письменника садівництвом та високу екологічну свідомість його родини.

Фінансування проєкту в межах «Zero Waste meets Culture у Львові» стало можливим завдяки підтримці МЗС Австрії.

Фото: @dimfranka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-