Хорватія прийматиме туристів, щеплених російською вакциною

Хорватія прийматиме туристів, щеплених російською вакциною

Укрінформ
Хорватія з 1 квітня дозволяє в’їзд особам, які зробили щеплення вакцинами, не зареєстрованими в ЄС, у тому числі виробництва Росії та Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vecernji List.

«Для в'їзду у Хорватію будуть необхідні швидкі тести на антиген, визнані державами-членами ЄС. Також можна буде в'їхати із сертифікатом про щеплення або сертифікатом про (перенесений - ред.) COVID-19, який діятиме протягом 180 днів, замість 90, як було раніше», - повідомив голова Національного штабу громадянського захисту Давор Божинович.

Своєю чергою директор Центру громадського здоров'я Хорватії Крунослав Чапак заявив: «Ми ухвалили, що визнаватимемо сертифікат щеплень для тих вакцин, які не зареєстровані в ЄС, і це діє з 1 квітня». Він зауважив, що в держав ЄС є можливість самим визначати, чи визнавати ті чи інші сертифікати про вакцинацію.

Читайте також: Прем’єр Хорватії щепився вакциною AstraZeneca

Як зазначається, влада країни пішла на такий крок в інтересах туризму – стратегічно важливої галузі економіки. Водночас Божинович визнав, що Хорватія не очікує надто великої кількості туристів через карантинні заходи в сусідніх державах.

Як відомо, ідея «паспортів вакцинації» найактивніше сповідується країнами, економіка яких значною мірою залежить від туризму, до таких належить і Хорватія.

Від початку епідемії COVID-19 у Хорватії виявили 271,6 тис. випадків інфікування, 5,9 тис. хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-