«Говерляна-2021»: вихідними відбудеться сходження на найвищу гору України

«Говерляна-2021»: вихідними відбудеться сходження на найвищу гору України

Укрінформ
Традиційне сходження на найвищу гору України – Говерлу – відбудеться 3 квітня. Зазвичай цей захід збирає сотні прихильників альпінізму з різних куточків країни, однак у зв’язку з пандемією цьогоріч підніматиметься лише обмежена за кількістю група – близько 60 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Оскільки діють карантинні обмеження, цього року ми не можемо запросити до участі усіх охочих, але, щоб зберегти традицію, сходження відбудеться в обмеженій групі – йтимуть ті, хто не уявляє своєї весни без «Говерляни», – зауважив керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

За його словами, традиція масового сходження на Говерлу має дуже давнє коріння. Ветерани альпінізму знаходять у приватних архівах фотографії сходження ще з 70-х років минулого століття. Цей похід знаменує відкриття літнього туристичного сезону на Львівщині та присвячується пам’яті друзів-альпіністів та туристів.

Читайте також: Гуцульські громади України об’єднаються для покращення розвитку туризму

Сходження буде здійснюватися з боку селища Ворохта Івано-Франківської області по ущелині річки Прут через турбазу «Заросляк». Організовує похід Львівський туристично-альпіністський центр «Скеля» спільно з обласною федерацією спортивного туризму за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-