У Вінниці оголосили конкурс проєктів ревіталізації території музею-садиби Коцюбинського

У Вінниці оголосили конкурс проєктів ревіталізації території музею-садиби Коцюбинського

Укрінформ
У Вінниці ініціювали всеукраїнський конкурс проєктів ревіталізації території літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Відповідно до рішення № 772 від 25 березня, виконавчий комітет Вінницької міської ради вирішив провести Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію ревіталізації території музею М.М. Коцюбинського з облаштуванням громадського простору на прилеглій території у м. Вінниці», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всеукраїнський конкурс має назву «Коцюбинський вдома», його планується повести до 3 жовтня цього року. Замовником конкурсу виступає Департамент архітектури та містобудування міської ради.

Конкурс стартує 31 березня. У результаті відбору найкращих ідей нове обличчя мають отримати дитячий майданчик, площа з пам'ятником Коцюбинському та сад меморіального музею-садиби. Проте поза конкурсом зазнають репрезентації і приміщення музейного комплексу.

Як йдеться на сторінці конкурсу у Фейсбуці, ділянка, яка зазнає ревіталізації, розташована в найстарішій частині мікрорайону Замостя у Вінниці та є історичною територією хутора Абазівка, що належав діду письменника. На сьогодні вона має дві зони: перша – це територія музею-садиби Михайла Коцюбинського (включає меморіальні будівлі, адміністративний корпус і територію саду), друга – територія змішаного використання (площа з пам’ятником, дитячий майданчик і зона тротуару).

Читайте також: У Вінниці зробили ремонт у музеї-садибі Коцюбинського

На початку 2020 року вперше за півстоліття розпочалася реставрація музею-садиби, де колись народився, жив і творив Михайло Коцюбинський. Важливим моментом під час її проведення було збереження автентичного вигляду приміщень, щоб кожен відвідувач музейного комплексу міг повернутися у часи, коли тут жила родина Коцюбинських. Процес реставрації завершиться не раніше 2022-го.

Організатори конкурсу – КП «Інститут розвитку міст», Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, департамент культури Вінницької міської ради, Вінницький літературно-меморіальний музей М. М. Коцюбинського. Конкурс проводиться за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für іnternationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування урядів Німеччини та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-