На Закарпатті запроваджують нову традицію винопиття

На Закарпатті запроваджують нову традицію винопиття

Укрінформ
На Закарпатті винороби ініціювали нову традицію винопиття в умовах пандемії — онлайн-дегустації “Смакуємо разом” з попередньою закупкою вина та реєстрацією, а також супроводом виноробів і сомельє.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив експерт із закарпатського туризму, фуд-блогер Федір Шандор.

За його словами, така традиція — це відповідь на пандемічну реальність, яка не дає повернутися до нормального життя.

“Торік із введенням локдауну на Закарпатті ми проводили онлайн-подорожі по теруарах та субтеруарах регіону, вони вдалися: онлайн-події збирали багато глядачів. Зараз знову маємо такий депресивний період, а вино — це не лише чудовий антидепресант, це ще й культурний продукт. Тому запроваджуємо на Закарпатті традицію організованих онлайн-дегустацій, до неї згодилися долучитися 10 закарпатських виноробів – це малі та великі виробники”, – сказав Шандор.

Найближчим часом, у неділю 29 березня, смакувати разом своє сухе вино “Ліповіна” пропонує Влад Чопак, винороб із селища Середнє, один із небагатьох, хто торік отримав ліцензію як приватний винороб на Закарпатті.

“Розуміємо, що незабаром ця нова традиція винних дегустацій стане звичною, адже у форматі онлайн-зустрічей, очевидно, нам доведеться ще перебувати деякий час”, – сказав Шандор.

Щоб взяти участь у такій дегустації, потрібно попередньо зареєструватися, придбати у винороба пляшку вина та згодом приєднатися до онлайн-події на сторінці винороба.

Читайте також: Бакота запропонує туристам місцеву крафтову продукцію

“Власне, все відбуватиметься так: винороб розповість про особливості вирощування винограду та виробництва, сомельє пояснить усі нюанси щодо самого напою, порадить із чим та як його варто смакувати. Крім того, протягом зустрічі проводитимемо вікторину, переможці якої отримають пляшку вина та смаколик від ужгородського кондитера Штефаньо (торт “Ужгород”, крафтовий хліб чи панетоне)", – пояснив Шандор.

Він уточнив, що на Закарпатті є чотири винні теруари. У регіоні також працюють кілька великих виробників вина (компанії "Чизай" та "Котнар") та понад пів сотні крафтових виноробів, котрі займаються виноробством на власних виноградниках чи використовують закуплену сировину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-