У Швеції запровадили нові карантинні заходи для музеїв та парків розваг

У Швеції запровадили нові карантинні заходи для музеїв та парків розваг

Укрінформ
Влада Швеції оголосила про нові заходи для стримування пандемії COVID-19, спрямовані на зменшення ризику поширення хвороби у музеях, парках розваг й інших місцях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local

Нові карантинні заходи набувають чинності з четверга, 25 березня, й мають на меті обмежити скупчення людей у ​​таких місцях, як музеї, художні галереї, зоопарки, парки розваг.

Ці заклади тепер мають розрахувати максимально дозволену кількість відвідувачів та забезпечити, щоб цей ліміт не перевищувався.

На одного відвідувача рекомендується площа 20 квадратних метрів у парках розваг і тематичних парках, а також зоопарках, площа 10 квадратних метрів рекомендується у музеях та художніх галереях, як і у спортивних залах.

Окрім того, загальна кількість відвідувачів не має перевищувати 500 осіб – те ж правило, що застосовується у торгівельних центрах та універмагах країни.

Читайте також: Іспанія скасує заборону на в'їзд для мандрівників із Великої Британії

Також для певних атракціонів, як-от каруселі, потрібно буде вжити додаткових заходів, щоб зменшити ризик скупчення людей як на самому атракціоні, так і поблизу, наприклад, у черзі або серед батьків, що спостерігають за власними дітьми.

Усі заклади матимуть інформувати персонал та відвідувачів про гігієнічні заходи та забезпечувати можливості для частого миття рук.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 23 березня зафіксували 124 300 060 випадків зараження коронавірусом, із них 2 735 343 летальних випадків, одужали 100 271 694 особи.

Фото: Ali Lorestani/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-