Чернігівщина запрошує туристів на розлив Десни

Чернігівщина запрошує туристів на розлив Десни

Укрінформ
У Чернігівській області цьогоріч очікують, що весняне водопілля в басейні річки Десна буде доволі видовищним.

Про це написала голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко у Фейсбуці, запросивши туристів приїхати і насолодитися цією природною атракцією.

«Видовищного розливу Десни можна очікувати цього року в Чернігівській області протягом квітня та на початку травня. За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, весняне водопілля 2021 року в басейні річки буде значно вищим за минулорічне і може бути схожим на паводок 2018 року», – зазначила Коваленко.

За її словами, посуха останніх років неабияк знизила масштабність розливів Десни. Востаннє річка виходила з берегів і широко розливалася своєю заплавою три роки тому. Торік же розливу фактично не було.

Читайте також: На харківському Держпромі облаштують оглядовий майданчик

«Тому цьогорічний паводок неодмінно приверне увагу туристів. Туроператори вже готують тури Придесенням, насамперед до Мезинського НПП та Новгород-Сіверського музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім». Найкращі панорами Десни відкриються з північної вежі Спасо-Преображенського монастиря та з оглядових майданчиків поблизу села Придеснянського», – додала очільниця ОДА.

Десна – єдина велика рівнинна річка України, що залишилася незарегульованою греблями водосховищ та зберегла свою заплаву у природному стані. Неймовірно гарні щорічні весняні розливи традиційно привертають увагу туристів до місць, де можна спостерігати цю красу з виграшних ракурсів: міста Новгорода-Сіверського, околиць Остра, Сосниці та Коропа, Мезинського національного природного парку.

Фото: Анна Коваленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-