У Мурманській області під завалами лавини можуть бути 15 туристів – ЗМІ

У Мурманській області під завалами лавини можуть бути 15 туристів – ЗМІ

Укрінформ
У Мурманській області, де у Хібінах, найбільшому гірському масиві на Кольському півострові, зійшла лавина, під завалами можуть перебувати 15 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза з посиланням на ТАСС.

Зазначається, що туристична група потрапила «під обвалення снігового карнизу» на необладнаному маршруті. За словами голови Оленегорська Олега Самарського, серед туристів можуть бути постраждалі.

Читайте також: Рятувальники попереджають про лавини в Карпатах

Лавина зійшла в районі озера Імандра, пише «Інтерфакс», посилаючись на слова поінформованого джерела. Він стверджує, що під лавину потрапила дівчинка 2008 року народження з Петербурга, яка входила до складу дитячої туристичної групи.

За фактом загибелі дівчинки-підлітка, яка потрапила під снігову масу, що зірвалася з гори Маннепахк в Мурманській області під час організованого походу, порушено кримінальну справу.

"Слідчим управлінням СКР по Мурманській області порушено кримінальну справу за фактом загибелі дитини 2008 року народження за ознаками злочину, передбаченого п. "В", ч. 2 ст. 238 КК РФ (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров'я споживачів, які спричинили з необережності смерть людини)", - цитує видання офіційного представника відомства Аліну Александрович.

Нагадаємо: інформація про організовану і зареєстровану групу туристів, яка потрапила під лавину в районі Імандри, надійшла в МНС близько 18:00 за московським часом. Тоді в рятувальному відомстві зазначили, що під снігом виявилася одна дитина, а решта членів групи медичної допомоги не потребують, їхній стан - задовільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-