На Черкащині «Велику реставрацію» планують у Чигирині, Умані й шевченківських місцях

На Черкащині «Велику реставрацію» планують у Чигирині, Умані й шевченківських місцях

Укрінформ
На Черкащині заявки на ревіталізацію у межах програми "Велика реставрація" формують щодо одинадцяти об'єктів культурної спадщини в Чигирині, Каневі, Умані й шевченківських місцях.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА, передає Укрінформ.

"З 3 березня 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало приймання заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, що будуть реалізовані у межах програми "Велика реставрація". Зараз управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА спільно з представниками закладів культури формують заявки на ревіталізацію 11 об’єктів культурної спадщини Черкащини. А саме таких заповідників: Національний історико-культурний заповідник "Чигирин"; Шевченківський національний заповідник (Канів); Національний заповідник "Батьківщина Тараса Шевченка"; Державний історико-архітектурний заповідник "Стара Умань", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Велика реставрація»: Фоменко розповіла, як відбирають об'єкти

Втім, як зазначила очільниця управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть, це лише частина культурної спадщини області. За її словами, наразі в облдержадміністрації активно формують пакети документів для подання і впевнені, що більшість проєктів переможуть у конкурсі. Навіть якщо якісь із них не пройдуть відбір, то вже матимуть готові грантові заявки, які зможуть подати на інші українські та міжнародні конкурси.

Реконструкція об’єктів культурної спадщини в межах проєкту "Велика реставрація", оголошена постановою Кабінету Міністрів України №1214 від 9 грудня і розрахована на три роки. Роботами планується охопити 150 об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-