У мережу виклали онлайн-прогулянку Дрогобицькою солеварнею

У мережу виклали онлайн-прогулянку Дрогобицькою солеварнею

Відео
Укрінформ
На Львівщині територією історичного підприємства, головного туристичного «магніту» Дрогобича – солевиварювального заводу – провели онлайн-екскурсію.

Відео оприлюднили на сторінці «Варто – Галицькі новини» у Фейсбуці.  

За задумом організаторів, мандрівка солеварнею мала бути за участю туристів, однак плани змінилися через посилення карантинних обмежень.

«Мета цієї екскурсії – залучити людей до розроблення лого (Дрогобицької солеварні – ред.). Бо наша ціль – збільшення потужності й покращення якості продукції. У цьому упаковка відіграє вирішальну роль. І лого, яке плануємо розробити, буде як брендом дрогобицької солі, так і використовуватиметься для різних продуктів, які виготовлятимуться для реклами нашого міста, бо «Дрогобич – у ньому вся сіль», – зауважив директор підприємства Олег Петренко.

Він висловив сподівання, що за місяць-два територією солеварні знову можна буде проводити екскурсії офлайн, на яких охочим демонструватимуть процес виробництва найдавнішого і найбільш екологічного чистого продукту в Україні – солі.

Під час відеоекскурсії головний технолог підприємства Оксана Бунда показала, як видобувають сіль за незмінною упродовж тисячоліть технологією, що діє з ХІІІ століття. Так, під час онлайн-прогулянки можна побачити, як облаштована шахта для видобування солі, побувати у дерев’яному розсолозбірнику, побачити, як кристалізується сіль.

Читайте також: Дрогобицька солеварня стане промислово-відпочинковим комплексом

Дрогобицька солеварня – це одне з найстаріших підприємств Східної Європи, що нині діє. Перша писемна згадка про дрогобицьку сіль зафіксована у 1390 році, але є твердження, що видобуток солі тут був ще з ХІІ ст., оскільки є згадки про галицьку сіль, яка постачалася на столи київських князів.

Як повідомляв Укрінформ, найстаріше підприємство України – солеварня у Дрогобичі – на початку березня оголосило конкурс на створення власної айдентики. Найближчим часом тут планують зробити костюмовані екскурсії та облаштувати промислово-відпочинковий комплекс оздоровчого спрямування.

Фото: Oleh Dorka, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-