В Україні можуть з’явитися нові готелі міжнародних мереж – Держтуризм

В Україні можуть з’явитися нові готелі міжнародних мереж – Держтуризм

Укрінформ
В Україні можуть розпочати роботу нові готелі міжнародних мереж упродовж наступних двох років.

Про це Укрінформу повідомила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, посилаючись на дані, які відомству надала Українська асоціація готелів і курортів (UHRA).

«За даними, якими з нами поділилася Українська асоціація готелів і курортів (UHRA), у 2021-2023 роках в Україні готувалися до відкриття кілька готелів під брендами міжнародних мереж. Серед них, зокрема, Radisson, Best Western Plus, Ibis & Adagio, Sheraton, Novotel, Hampton», – розповіла Олеськів.

За її словами, відкриття комплексів планується у Львові, Києві та Одесі.

«Це дані, які були актуальними на кінець 2020 року. Однак, не варто забувати про ситуацію з COVID-19 та локдаун, який суттєво вносить корективи у плани туристичного бізнесу. Тому, стверджувати що саме так і буде, на жаль, ми не можемо», – підкреслила голова ДАРТ.

Читайте також: Заявки на присвоєння зірок подали 75 українських готельєрів – Олеськів

Як повідомлялося, Держтуризм активно співпрацює з Українською асоціацією готелів та курортів (UHRA), яка представляє інтереси готельного бізнесу. У січні 2021 року агентство спільно з асоціацією презентували дослідження щодо оцінювання впливу COVID-19 на готельну індустрію України.

Згідно з дослідженням, 93% опитаних готельєрів підтвердили загальний спад рівня виручки, у 21% готелів валова виручка скоротилася на 25-40%, у третини готелів – на 40-60%, у 30% такі скорочення сягнули понад 60%, лише 4% показали зростання річної виручки, а у 3% вона залишилась на тому ж рівні.

В опитуванні взяли участь 122 готелі з номерним фондом в середньому 72 номери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-