Держтуризм створить пошуковий ресурс для дослідження родоводу – Олеськів

Держтуризм створить пошуковий ресурс для дослідження родоводу – Олеськів

Укрінформ
Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) працює над розробленням пошукового ресурсу для дослідження родоводу в межах програми, спрямованої на розвиток генеалогічного туризму в Україні.

Про це голова ДАРТ Мар’яна Олеськів заявила під час онлайн-конференції «У пошуках власного коріння: перспективи розвитку генеалогічного туризму в Україні», повідомляє Укрінформ.

«Незабаром Державне агентство розвитку туризму представить ресурс, на якому буде розмішено дані для дослідження генеалогічного коріння, зокрема, архівні документи. Ми створюємо це для того, щоб в Україні почав розвиватися генеалогічний туризм», – сказала Олеськів. 

Вона також підкреслила, що розвиток генеалогічного туризму – пріоритетний у діяльності ДАРТ.

Читайте також: Держтуризм розробляє методологію обліку іноземних туристів – Олеськів

Голова Державної архівної служби Анатолій Хромов, який також  взяв участь у конференції, наголосив, що кероване ним відомство надаватиме Держтуризму архівні документи, які спростять процес дослідження родоводу.

Він також зазначив, що державні архіви за символічну ціну можуть проводити генеологічні екскурсії для всіх охочих дізнатися своє коріння. 

Як повідомляв Укрінформ, Держтуризм у 2021 році, зокрема, готує низку рекламних програм для залучення іноземних туристів в  Україну та поширення попиту на внутрішній туризм серед українців. Нині в агентстві активно розвивають програму #МандруйУкраїною. Також  створена маркетингова кампанія Visit Ukraine NOW, яка орієнтована на міжнародний ринок. Окрім цього, розвивається напрям ділового туризму –  Meet in Ukraine NOW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-