Індустрія гостинності Львівщини співпрацюватиме з виноробами Кахетії

Індустрія гостинності Львівщини співпрацюватиме з виноробами Кахетії

Укрінформ
Представники індустрії гостинності Львівщини налагоджують співпрацю з грузинськими колегами з регіону Кахетія – місцевими виноробами.

Про це йшлося під час зустрічі, яку організувало управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації за ініціативи Почесного консула Грузії у Львові Ярослава Музичка, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Львівської ОДА

Зазначається, що представникам HoReCa (індустрії гостинності) області співпрацю запропонувала виноробня, яка виготовляє класичні грузинські вина, «квеврі» (вино у спеціальних глеках, закопаних у землі), ігристі вина, а також бренді й чачу. Її виробничі потужності розташовані у грузинському селі Велісцихе. У 2020 році компанія збудувала новий завод, який буде відкритий для туристів, там проводитимуть винні тури.

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА

«Приємно бачити зацікавлення грузинського виробника у співпраці з індустрією гостинності нашого регіону. Обидві сторони мають змогу обмінятися досвідом, налагодити партнерство, а також укласти взаємовигідні контракти», – зауважила керівниця управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака.

За її словами, між Львівщиною та Грузією уже налагоджена плідна співпраця. Так, у травні 2018 року Львівщина представляла туристичні пропозиції регіону на міжнародній виставці «Expo Batumi Travel». Грузія ж – постійний учасник Львівського міжнародного форуму індустрії та гостинності, у 2019-му до Львова приїжджала делегація з Верхньої Сванетії. А цього разу – винороби із Кахетії.

Читайте також: Незвідані ліси й дороги: як Карпатський регіон хоче привабити туристів-іноземців

Почесний консул Ярослав Музичко зазначив, що цей захід став першим після затяжної паузи, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

«Грузія – це давня виноробна країна, традиції якої сягають 8 тисяч років і навіть більше. Це підтверджено археологічними знахідками глеків «квеврі». Чим ця традиція відрізняється від європейської? Якраз тим, що замість бочки грузинське вино дозріває і зберігається у тих самих глиняних ємкостях», – додав Музичко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-