Еверест знову відкрили для альпіністів

Еверест знову відкрили для альпіністів

Укрінформ
Влада Непалу дозволила сходження на Еверест після річної заборони у зв'язку з пандемією з дотриманням низки суворих обмежень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зокрема, альпіністам необхідно пред'явити свіжий тест на COVID-19, мати в складі експедиції лікаря, обмежити контакти членів експедиції своєю групою, а також дотримуватися гігієнічних протоколів.

«Це (дозвіл на сходження на Еверест – ред.) буде... попри умову тижневого карантину і негативний тест на коронавірус», – зазначили в департаменті міністерства туризму Непалу.

Як повідомляв Укрінформ, Непал закрив свої кордони для людей, які в'їжджають до країни, в березні минулого року.

За даними місцевих ЗМІ, королівство заробляє 4 млн доларів, видаючи дозволи на сходження на Еверест щорічно. Більшість альпіністів приїжджають зі США, Індії, Китаю, Великої Британії, Японії та Південної Кореї.

Читайте також: Гора Еверест «підросла» майже на метр

Заборона на сходження на найвищу вершину світу також завдала шкоди жителям гірської місцевості Непалу – шерпам, багато з яких працюють гірськими провідниками і супроводжують туристів під час сходження на Еверест.

«Китайська» сторона гори залишиться під забороною для альпіністів довше і не відкриється в новому сезоні, який починається в квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-