У межах «Великої реставрації» відремонтують Хотинську фортецю та Чернівецький університет

У межах «Великої реставрації» відремонтують Хотинську фортецю та Чернівецький університет

Укрінформ
Цього року у межах програми «Велика реставрація» на Буковині розпочнуть ремонт у Хотинській фортеці та Чернівецькому національному університеті.

Про це повідомила пресслужба Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

«На Буковині цього року розпочнуть реставрацію Хотинської фортеці та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Роботи виконуватимуть у межах ініційованої Президентом України програми «Велика реставрація», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це питання обговорювалося під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм». Зокрема, заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко розповіла, що в регіоні уже розробляють відповідний пакет документів для отримання коштів на реставрацію.

«Велика реставрація» – це прорив у галузі культури. Нашій області, зокрема, вона дає змогу оновити туристичні «магніти». Йдеться про спадщину ЮНЕСКО – університет і славнозвісну Хотинську фортецю. Ми вже розробляємо пакет документів для експертної комісії, щоб отримати відповідне фінансування. Сподіваємося, що вже цього знакового року, коли Буковина відзначатиме річницю Хотинської битви, нам вдасться реставрувати ці два об’єкти», – сказала Ісопенко.

Читайте також: Для відзначення 400-річчя Хотинської битви організують триденний фестиваль

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики 3 березня розпочало приймання заявок на участь у відборі проєктів за програмою «Велика реставрація».

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в межах програми «Велика реставрація» упродовж трьох років планується відреставрувати та добудувати близько 150 культурних пам'яток в усіх регіонах України.

На «Велику реставрацію» цього року закладено 2 млрд грн, які поділяються на 1,7 млрд грн (закладені у спецфонд від гральної сфери) і 300 млн грн загального фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-