Коронакриза: оренда житла у деяких містах Європи впала на 15%

Коронакриза: оренда житла у деяких містах Європи впала на 15%

Укрінформ
Оренда житла у деяких містах Європи знизилася на 15% через пандемію коронавірусу, яка спричинила відтік туристів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За інформацією компаній з управління майном у Лісабоні, Барселоні, Празі та Венеції, подекуди власники житла вже шукають орендарів на середній та довгостроковий періоди, тоді як туристи зазвичай винаймали помешкання на короткий час.

В аналітичній компанії AirDNA уточнили, що у 50 найбільших містах Європи кількість пропозицій житла на одну ніч на Airbnb за останній місяць скоротилася на 21,9% у порівнянні з 2020 роком.

В Airbnb це пояснюють тим, що люди почали змінювати свої звички під час подорожей, віддаючи перевагу малим містам замість популярних туристичних центрів.

Читайте також: Таїланд скоротить карантин для вакцинованих туристів

Зазначається, що у деяких європейських містах вартість оренди житла впала на 15% через появу великої кількості пропозицій на ринку внаслідок відтоку туристів.

Як повідомлялося, через коронакризу Airbnb скорочує чверть персоналу: 1,9 тис. працівників із 7,5 тис. Це пов’язано з намаганням компенсувати втрату прибутків.

Під час пандемії сервіс також запустив посилений протокол прибирання приміщень. Зокрема, якщо у людини, яка мешкала в орендованому помешканні, виявили коронавірус, у приміщенні мусять продезінфікувати поверхні, відчинити вікна та не здавати об'єкт упродовж 24 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-