Туреччина чекає туристів з України вже з 15 квітня

Туреччина чекає туристів з України вже з 15 квітня

Укрінформ
Старт туристичного потоку з України до Туреччини у межах організованих турів очікується вже з 15 квітня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на президента Ради регіональних представників TÜRSAB в Західній Анталії Ризу Перчіна, якого цитує видання Milliyet

«З 15 квітня туристичний рух у різних регіонах (Туреччини – ред.) починається з внутрішніх туристів та туристів з України та Росії. Про це свідчать і чартерні рейси», – сказав Перчін.

Представник турсектору також заявив, що підтримує ідею вакцинації працівників сфери туризму.

«У майбутньому черга на вакцинацію прийде, але якщо ми зможемо досягти цього в пріоритетних групах у передсезонний період, то матимемо можливість зробити більший внесок в економіку», – зауважив він.

Цьогоріч у Туреччині продовжуватиметься реалізація програми «Сертифікат безпечного туризму», започаткованої торік.

Читайте також: Туреччина розпочне туристичний сезон у квітні й оздоровлюватиме дітей учасників АТО/ООС

Видання нагадує, що 2020 рік став найгіршим для світового туризму. Світовий дохід від туризму, який становив 1,5 мільярда доларів у 2019 році, у 2020 році зі зменшенням туристичного потоку на 74% становив 381 мільйон доларів.

Туреччина стала однією з небагатьох країн, яка відкрила та провела туристичний сезон, оскільки встигла вжити заходів, щоб все-таки приймати у себе туристів з-за кордону. У 2020 році країну відвідали 16 мільйонів туристів, було отримано 12 мільярдів доларів доходів з туризму. У 2019 році країну відвідало 45 млн туристів з-за кордону, прибуток становив 51,7 мільйона доларів.

Як відомо, минулого року Туреччину відвідав 1 млн українців, у 2019 році – 1,5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-