У Харкові презентували проєкти нових туристичних маршрутів, серед них – підземний

У Харкові презентували проєкти нових туристичних маршрутів, серед них – підземний

Фото
Укрінформ
Проєкти нових туристичних маршрутів, включно з першим підземним, презентовано на засіданні оновленої Туристичної ради при Харківському міському голові.      

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хоча пандемія коронавірусу дуже вплинула на функціонування туристичної галузі у всьому світі, туризм залишається важливою сферою життєдіяльності Харкова і свідчить про зростання інтересу до міста. Нещодавно одразу шість харківських локацій та підприємств стали переможцями всеукраїнського туристичного конкурсу "SafeTravels" у категоріях, пов'язаних, зокрема, з готелями, аеропортами, туристичними атракціями. Зараз ми презентуємо три нові туристичні проєкти, які сподобаються як харків'янам, так й гостям міста. Це – вперше – проєкт підземного маршруту, а також маршрутів, пов'язаних з польською та німецькою спадщиною у Харкові в ХІХ-ХХ століттях", – зазначив на презентації перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак.

Під час заходу історик за фахом, член правління Харківського обласного благодійного фонду сприяння історико-культурним дослідженням "Діти підземелля" Ігор Денисенко зазначив, що підземний екскурсійно-туристичний проєкт має назву "Музей харківських підземель" та буде створений на базі трьох, наразі окремих, об’єктів у центрі міста.

"Маються на увазі підземні ходи Харківського гостинного двору протяжністю 100 метрів неподалік від метро "Площа Конституції", які облаштовано ще у XVII столітті одночасно з будівництвом першої харківської фортеці, а також підвальні частини будівлі міської ради та сусідньої будівлі на вулиці Квітки-Основ'яненка. За планом, ми створимо там експозицію артефактів, знайдених під час розкопок, лекторій, конференц-залу, де можна проводити наукові, освітні та культурні заходи: конференції, круглі столи, лекції, майстер-класи тощо. Функціонуватимуть там і виставки, які можуть бути як постійними (наприклад, присвячені історії Харкова або історії міського самоврядування), так і тимчасовими", – пояснив Денисенко.

За його словами, проєкт може бути реалізований за рахунок як бюджетних, так і залучених коштів.

У Харкові презентували проєкти нових туристичних маршрутів, серед них – підземний / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Натомість проєкт "Польський Харків" розробляється в межах ініціативи "Харків дипломатичний" спільно з Генеральним консульством Республіки Польща в Харкові і включатиме екскурсії понад 10 об'єктами, пов'язаними з діяльністю поляків, які брали активну участь у розвитку міста Харкова у XIX-XX століттях та створили діючий і нині архітектурний шедевр – римо-католицький костел на вулиці Гоголя у центрі міста – собор Успіння Пресвятої Діви Марії.

Читайте також: Луцьк претендуватиме на звання «столиці підземель» у Європі

"Німецький" маршрут, як зазначив у межах презентації голова Харківського обласного товариства німців "Відергебург" Андрій Фукс, прокладено за матеріалами "Путівника по німецькому Харкову" та книги "Харків. Німецький альбом. ХХІ століття" харківського історика Андрія Парамонова, які видано за підтримки цього товариства.

Презентація проєктів супроводжувалася показом тематичних відео- та кіноматеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-