Під гірськолижний курорт «Боржава» громадам планують віддати ліси у Карпатах

Під гірськолижний курорт «Боржава» громадам планують віддати ліси у Карпатах

Укрінформ
Уряд планує передати з державної власності місцевим громадам території лісових масивів у Карпатах для будівництва гірськолижного курорту "Боржава".

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції з нагоди річниці діяльності уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Йдеться про можливість передачі земель у межах населених пунктів Свидовець, Боржава з державної власності у власність місцевих громад для того, щоб вони могли управляти цим без пошкодження лісових масивів, але створити гірськолижні траси і прокласти гірськолижні підйомники", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що ця земля має передаватися не для комерційного використання, а виключно для організації гірськолижного курорту.

Читайте також: Головні закарпатські «магніти» Малого Карпатського кола – Синевир і Боржава

"Ми будемо підтримувати будівництво курорту в законний прозорий спосіб з необхідними акукціонами, з залученням, якщо це потрібно, контролюючих органів. Якщо щось не буде відповідати законодавству, ми ініціюватимемо відповідні розслідування", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що Україна має великий потенціал для розвитку гірськолижних курортів у Карпатах. І одна з ініціатив Президента, за словами керівника уряду, передбачає дати якомога більше можливостей інвесторам для створення там нових курортів. "Боржава" - далеко не єдиний проєкт, який, сподіваюсь, буде розпочатий уже цього року", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Укравтодор і Держтуризм домовилися з українським бізнесом спільно розвивати гірські курорти

Як повідомляв Укрінформ, у межах туристичного кластеру на Боржавських полонинах інвестори планують звести близько 7 курортів.

На Всеукраїнському форумі “Україна 30. Інфраструктура” юридичний консультант компанії “Боржава Есет” Юрій Чижмарь розповів, що роботи з облаштування курорту розпочнуться вже цьогоріч. У цьому кластері в Карпатах створять перший в Україні гондольний витяг – туристів вивозитимуть в гори витягом завдовжки 4 км. Відповідно, траса для катання буде ще більшою.

У цей проєкт вже інвестовано 25 млн євро. Надалі інвестор планує влити в туристичний кластер на Боржаві ще 250-300 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-