Аризонська Хвиля стала доступнішою для туристів

Аризонська Хвиля стала доступнішою для туристів

Укрінформ
Відтепер мандрівникам буде легше отримати дозвіл на відвідування однієї з найцікавіших природних атракцій США – Хвилі (The Wave) на кордоні штатів Аризона та Юта.

Як повідомляє Travel + Leisure, американське Бюро управління землями від 1 лютого дозволило 64 особам на день гуляти популярною скельною формацією, передає Укрінформ.

Раніше на природну пам’ятку допускали лише 20 туристів на день. Це обмеження існувало понад два десятиліття.

"Хвиля – одне з найбільш неймовірних у світі та візуально приголомшливих природних чудес. Ми раді, що змогли розширити можливості для публічного огляду цього дивовижного ландшафту у такий спосіб, щоб це відповідало його збереженню", – заявив перший заступник помічника міністра внутрішніх справ з питань управління землями та корисними копалинами Кейсі Хеммонд.

Зазначається, що Бюро управління землями контролюватиме зміни для "збільшення або зменшення (кількості відвідувачі – ред.) у майбутньому". Наразі розглядається можливість збільшення кількості щоденних відвідувачів до 96.

Читайте також: На Гаваях хочуть штрафувати необачних туристів

Втім, деякі природоохоронці не задоволені цим рішенням, наголошуючи, що під ногами туристів природний пісковик може зруйнуватися.

"Це зіпсує унікальну тамтешню геологію. Людей буде більше. Зробити світлину, на якій не буде нікого, стане складніше", – заявив представник Центру біологічного різноманіття Тейлор МакКіннон.

Хвиля – пісковикова скельна формація, відома серед туристів і фотографів своїми барвистими, хвилеподібними формами. Її популярність також частково пов’язана з тим, що до неї надзвичайно важко отримати доступ. Так, 2018-го понад 200 тисяч осіб подали заявки на 7 300 дозволів, передбачених того року.

Природна атракція має розмір вдвічі менший за футбольне поле. До неї можна дістатися лише пішки, подолавши туди-назад близько 10 км без стежки.

Фото: Greg Bulla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-