У Харкові створюють екскурсії польськими локаціями міста

У Харкові створюють екскурсії польськими локаціями міста

Фото
Укрінформ
Апробація туристичного маршруту в межах проєкту "Польський Харків" відбулася у місті за участю Генерального консула Республіки Польща в Харкові Пьотра Стаханчика.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ. 

"Учасники екскурсії побували в місцях, так чи інакше пов'язаних із життям та діяльністю поляків, які брали активну участь у розвитку міста Харкова у XIX-XX століттях. Зокрема, відвідали римо-католицький костел на вулиці Гоголя – Собор Успіння Пресвятої Діви Марії", – йдеться у повідомленні.

За словами заступниці директора департаменту міжнародного співробітництва Юлії Згурської, загалом у межах проєкту розробляються три маршрути: один – пішохідний і два – пішохідно-автобусні. До них внесено понад десять об'єктів, тривалість екскурсії – близько трьох годин.

Читайте також: На Полтавщині розробили новий туристичний маршрут

"Ми включаємо туди об'єкти, пов'язані з поляками, які зробили архітектурний внесок у розвиток міста. У маршрути ввійдуть дипломатичні будівлі, а також інші локації, як-от Меморіал жертвам тоталітаризму в П'ятихатках", – зазначила Згурська.

Вона зауважила, що ці екскурсії можуть зацікавити не тільки гостей міста, а й харків'ян. Презентація всіх трьох маршрутів відбудеться вже невдовзі на засіданні Туристичної ради при міському голові.

Туристичні екскурсії "Польський Харків" розробляються в межах проєкту "Харків дипломатичний" спільно з Генеральним консульством Республіки Польща в Харкові.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-