Українські туристи провалилися під кригу на озері в польських Татрах

Українські туристи провалилися під кригу на озері в польських Татрах

Укрінформ
2 січня на замерзлому озері Морське Око у Польських Татрах українські туристи провалилися під кригу, проте вони самостійно вибралися на берег.

Про це, передає Укрінформ, повідомляє польський телеканал tvn24 із посиланням на національний парк "Татри".

За словами представниці парку "Татри" Пауліни Колодейської, українським туристам вдалося самостійно вибратися на берег і з ними нічого не трапилося. У парку відзначили, що не зважаючи на попередження про небезпеку та охорону, туристи регулярно виходять на поверхню замерзаючого озера. Хоча лід на Морському Оці занадто тонкий, щоб на нього можна було виходити.

Зазначається, що лід обвалився приблизно за 10 метрів від берега. Про кількість постраждалиъ українських туристів не уточнюється.

Місцева влада вже давно звертається з проханням не відвідувати поверхню замерзлих озер Татр. Знаки, розміщені на берегах, також повідомляють про небезпеку.

Читайте також: У Славському зупинився підйомник, рятувальники знімають туристів

Як повідомлялось, у Польщі до 17 січня діють жорсткі обмеженні у зв'язку з пандемією коронавірусу. Зокрема, з метою обмеження туризму та переміщення країною до 17 січня закриті готелі та інші об'єкти для тимчасового поселення.

Фото:РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-