Норвегія вводить обов’язкове тестування на COVID-19 для мандрівників

Норвегія вводить обов’язкове тестування на COVID-19 для мандрівників

Укрінформ
У Норвегії з 2 січня 2021 року запроваджується обов'язкове тестування на хворобу COVID-19 для всіх, хто приїздить до країни через ризик поширення нового штаму коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Норвегії.

Згідно з правилами, тест має бути здійснений якомога скоріше, але не пізніше ніж за добу після прибуття до країни. При цьому мандрівники мають в’їздити до Норвегії через прикордонні пункти з наявними станціями тестування. Тестування буде безкоштовним для мандрівників.

Нові правила не вимагають тестування для дітей віком до 12 років. Також воно не є обов’язковим для осіб, котрі виконують суспільно важливі функції, дипломатів та водіїв транспортних засобів далекого прямування.

За можливості тестування має проводитись одразу в пункті прибуття мандрівника. У разі відсутності такої можливості людина має сама сконтактувати з муніципалітетом чи лабораторним центром, щоб замовити тестування.

Читайте також: Норвегія продовжила заборону авіарейсів з Британії

Нові карантинні обмеження переглядатимуть раз на чотири тижні.

"Зараз нас надзвичайно непокоять імпортовані випадки інфекції. Ми стурбовані спалахами нових мутованих варіантів вірусу, що можуть бути більш заразними, а також тим, що багато хто повернеться до Норвегії після Різдва з країн з набагато вищим рівнем поширення хвороби, ніж у нас", – зазначила голова уряду Норвегії Ерна Сульберг.

Міністр охорони здоров'я Норвегії Бент Гойє також висловив занепокоєння тим, що новий штам може поширюватись швидше.

Читайте також: До Нідерландів тепер пускають тільки з негативним тестом на COVID-19

"Існує висока ймовірність того, що мутація може також потрапити до Норвегії з інших країн, окрім Великої Британії. Вимога про обов'язкове тестування є доповненням до заходів, які ми вже впровадили", – зауважив урядовець.

Як повідомлялося, раніше у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який назвали VOC 202012/01. Згідно з даними досліджень, він на 50-74% небезпечніший, аніж вірус SARS-CoV-2, що викликає хворобу COVID-19. Після того новий вид вірусу почали фіксувати у все більшій кількості інших держав світу.

Багато країн припинили авіасполучення з Великою Британією, щоб убезпечити себе від нового штаму коронавірусу. Втім, VOC 202012/01 вже зафіксовано у багатьох країнах.

Фото:  GETTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-