В Австрії запрацювали гірськолижні спуски

В Австрії запрацювали гірськолижні спуски

Укрінформ
В Австрії з четверга, 24 грудня, почали роботу гірськолижні підйомники та спуски.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Попри відкриття сезону про повноцінну роботу гірськолижних курортів мова не йде: готелі, кафе та ресторани на курортах і надалі не прийматимуть гостей. Відновлення їхньої роботи планується не раніше 18 січня, коли завершиться новий локдаун, який в Австрії розпочинається 26 грудня, відразу після святкування Різдва.

І хоча жорсткий карантин передбачає також цілодобове обмеження виходу з дому, воно не поширюватиметься на катання на лижах (а також ковзанах) – зайняття спортом належить до основних потреб, для задоволення яких дозволяється залишати свої оселі.

Читайте також: Австрія запроваджує третій локдаун від початку пандемії

На гірськолижних курортах працюватимуть підйомники та спуски, але з обмеженнями: на підйомник буде допускатися удвічі менше людей, ніж раніше. Крім того, потрібно буде носити маску типу FFP-2, але під час самого спуску маску надівати не обов’язково.

Поки покататися на лижах мають можливість, передусім, самі австрійці, адже в’їзд в країну перед Різдвом обмежили: з 19 грудня діє вимога про обов’язковий 10-денний карантин для усіх, хто в'їжджає у республіку із країн з високим рівнем поширення коронавірусу.

Станом на 24 грудня в Австрії внаслідок COVID-19 померли 5 745 людей, 2 648 осіб перебувають у лікарнях, з яких 445 – у відділеннях інтенсивної терапії. За минулу добу в країні було зафіксовано 2 847 нових випадків інфікування. Від початку пандемії коронавірусом заразилися понад 347 тис. осіб, майже 316 тис. вже одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-