Музеї можуть стати потужним осередком формування громадянського суспільства – експерт

Музеї можуть стати потужним осередком формування громадянського суспільства – експерт

Укрінформ
Українські музеї варто підтримувати та розвивати, адже вони можуть стати надзвичайно потужним осередком формування громадянського суспільства.

Таку думку генеральний директор Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, президент Українського комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ) Катерина Чуєва висловила під час сьомого національного круглого столу на тему: "Мистецтво" в Полтаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається, що музей може стати надзвичайно потужним осередком формування громадянського суспільства у кожній громаді, у кожному місті, у кожному населеному пункті. Якщо ми будемо готові розвивати наші ресурси, якщо ми будемо інвестувати в такі інституції, як музеї та бібліотеки, архіви та багато іншого, ми зможемо розбудовувати дуже потужну державу та потужне громадянське суспільство, що для нас дуже важливо", – сказала Чуєва.

Вона нагадала позицію Богдана Ханенка, який вважав, що музей має бути не просто місцем, де зберігають експонати, а й тим місцем, де збираються всі охочі "вклонятися красі та любити її".

Читайте також: Донецький краєзнавчий музей запускає аудіогід "Геном непокори"

За словами Чуєвої, музеї також – простір для критичного мислення, для ідей, для активних дискусій, де минуле допомагає вибудовувати майбутнє.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП ініціювало проведення семи круглих столів у різних містах України – Києві, Одесі, Харкові, Чернівцях, Острозі, Кривому Розі та Полтаві. Українські науковці дискутують про культуру, історію, релігію, мову, філософію, мистецтво та екологію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-