АМКУ рекомендував туроператорам вказувати ціну на подорожі у гривнях

АМКУ рекомендував туроператорам вказувати ціну на подорожі у гривнях

Укрінформ
Тимчасова адмінколегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) рекомендувала туристичним операторам вказувати вартість турів на своїх сайтах у гривнях без так званого власного курсу валют.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький у Фейсбуці.

«У туристичних операторів є 10 днів на те, щоб змінити та привести до вимог конкурентного законодавства рекламу цін своїх турів на сайтах та інформувати споживачів у спосіб, що не вводитиме в оману», – написав Хмельницький.

Він розповів, що під час розслідування АМКУ виявив, що реклама турів «у доларах» насправді вводить клієнтів в оману через непрозорі правила визначення туроператорами «власного курсу валют». Тому комітет 2 грудня надав обов’язкові до розгляду рекомендації: реклама турів має містити точні й чесні ціни у гривнях, без використання «власного курсу валют».

Читайте також: Україна підписала безвіз із карибською країною

Хмельницький зазначив, що в разі невиконання рекомендацій оператори змушені будуть заплатити штраф.

За його словами, на зустрічі з операторами голова АМКУ Ольга Піщанська обговорила це рішення з представниками туроператорів, і вони пообіцяли виконати його вчасно.

За даними окремих ЗМІ, курс, за яким оператори розраховують вартість туру, в середньому на гривню вищий за банківський, тому лише на різниці курсу оператори заробляють понад тисячу гривень на одній путівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-