Гостей чернігівського Валу зустрічатимуть нові скульптури

Гостей чернігівського Валу зустрічатимуть нові скульптури

Відео
Укрінформ
У Чернігові на Валу встановлять скульптурну композицію з чотирма історичними постатями: князем Мстиславом Хоробрим, Нестором-Літописцем, полковником Мартином Небабою і архієпископом Лазарем Барановичем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Чернігівської міськради. 

На майданчику біля входу на Вал уже встановили кам’яні блоки, які стануть частиною першої скульптурної групи, а також дві скульптури. Зазначається, що фігури невеликі: висота Мстислава – 2,25 метра, а Нестора – лише 1,5 метра.

За роботою стежить автор архітектурного проєкту вхідної групи парку, скульптор Олексій Шевченко. Він розповів, що друга скульптурна група – полковника Мартина Небаби та архієпископа Лазаря Барановича – буде повністю готова за 2-3 тижні.

Також в центрі майданчика вже з’явився камінь, на який будуть встановлювати бронзовий макет історичного Дитинця авторства чернігівського історика Олександра Бондаря. По колу на його підніжжі на бруківці зроблять пояс з чотирма історичними гербами Чернігова і чотирма табличками з історичними датами. За словами Олексія Шевченка, макет ще відливають.

Читайте також: У Чернігові запустили новий туристичний портал

У міськраді обіцяють, що скульптурні групи будуть повністю готові до Дня міста Чернігова, що відзначається 21 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-