Єгипет вимагатиме обов’язковий ПЛР-тест в усіх туристів

Єгипет вимагатиме обов’язковий ПЛР-тест в усіх туристів

Укрінформ
Влада Єгипту вимагатиме негативні результати ПЛР-тесту на коронавірус (COVID-19) в усіх мандрівників починаючи з 1 вересня. 

Як передає Укрінформ, про це ahramonline заявив прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі.

«Ми прагнемо зберегти здоров'я тих, хто приїжджає до країни, та єгипетських громадян. Тому ми погодилися, що будь-який мандрівник, який прибуває в країну, повинен пройти тестування», - сказав він.

Відповідне рішення набуває чинності вже від 1 вересня.

Згідно з ним туристи повинні будуть показати на кордоні документ, що підтверджує їх негативний ПЛР-тест на COVID-19. Сам тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду.

За даними місцевого Міністерства туризму, з початку пом’якшення карантину 1 липня туристичні зони Шарм-ель-Шейха й Хургади вже відвідали понад 100 тисяч туристів, серед яких і українці.

Читайте також: МОЗ оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон

Раніше влада Єгипту зобов’язувала усіх мандрівників, що в'їжджають до Єгипту сухопутними, морськими чи повітряними шляхами, мати при собі документ, який підтверджує, що їх ПЛР-тест на коронавірус негативний. Однак, правило не поширювалося на іноземців, які прибували в туристичні зони Шарм-ель-Шейха, Хургади, Таби, Марса-Алама і Мерса-Матрух. При цьому, якщо туристи хотіли виїхати за межі курортів, їм не дозволялося це зробити без наявності негативних ПЛР-тестів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок четверга, 20 серпня, у світі зафіксовано 22 579 141 випадок захворювання на COVID-19, зокрема летальних 791 002, одужали 15 301 257 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-