Відвідувачі фестивалю

Відвідувачі фестивалю "Дунстан" зможуть стати середньовічними майстрами

Укрінформ
У селі Стадниця поблизу Вінниці у вересні планують провести фестиваль середньовічних ремесел "Дунстан" з майстер-класами в режимі онлайн.

Про це заявив організатор фестивалю Сергій Десяк, повідомляє Vlasno.info

"Буде два дні (19-20 вересня) насичених заходів. Основна частина – це онлайн-формат, зокрема 16 майстер-класів в режимі реального часу. Майстри демонструватимуть різні середньовічні технології ремесла, серед яких теслярні майстер-класи, вишивка, вироби з каміння, вироби на вогні тощо", – розповів Десяк.

У програмі фестивалю – онлайн-шоу з середньовічного бою, екскурсія до музею середньовічної Британії просто неба. Також відвідувачі побачать інсталяції меча Ескалібур у камені, Гластонберійський терен, Помпейську піч, на якій проводитимуться кулінарні майстер-класи.

Новація фестивалю – будь-хто зможе замовити собі середньовічний набір ремісника і в інтерактивному форматі за вказівками майстрів виготовити власний середньовічний виріб.

Зазвичай фестиваль середньовічних ремесел "Дунстан" проводився у травні, але цьогоріч через коронавірус його перенесли на вересень.

Читайте також: У Рівному проведуть фестиваль прадавніх човнів

Зазначається, що онлайн-формат був вимогою Українського культурного фонду в межах дотримання карантинних обмежень. Але завдяки онлайн-формату організатори планують охопити аудиторію в 100 тисяч відвідувачів. Якщо ж до вересня карантин буде скасовано – фестиваль "оживе" ярмарками та майстер-класами.

За оцінками Українського культурного фонду, "Дунстан" увійшов до топ-10 найкращих фестивалів України 2019 року. Загальна вартість заходу становить 600 тисяч гривень: 60% фінансує УКФ, а решту – партнери.

Торік фестиваль відвідала понад тисяча осіб, але якщо до вересня скасують карантині обмеження, планується побачити втричі більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-