Краєзнавчий музей у Радомишлі відновив роботу – показує нові експонати

Краєзнавчий музей у Радомишлі відновив роботу – показує нові експонати

Фото
Укрінформ
Радомишльський народний краєзнавчий музей, що на Житомирщині, 1 липня відновив свою роботу в умовах адаптивного карантину і пропонує відвідувачам близько 20 нових експонатів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив в.о. директора музею Сергій Галицький.

«З 1 липня музей відновив свою роботу і в перший день у ньому вже були відвідувачі. У нас з’явилося близько 20 нових експонатів. Біля Повстанського хутора (громадський культурний простір – ред.), коли обміліла річка Тетерів, серед каміння я знайшов жорна, які доставили у музей. Місцевий житель передав дубову борону, яка в нього дуже давно зберігалася. Крім того, музей отримав знаряддя для розтирання зерна, що датується періодом до нашої ери. Це маленькі камінчики, які поміщаються в руку», – зазначив Галицький.

Крім того, ще один місцевий житель передав радомишльському музею два цінні експонати – срібник Володимира (монету) XI століття і монету VII-VIII століття з данського міста Хедебю, що було торговим центром вікінгів.

Читайте також: У Новограді-Волинському туристам пропонують релакс-екскурсію «До старого млина» 

На карантині в музеї з’явилися артефакти періоду Першої світової війни та Української революції 1917-1922 років, а також військова форма вояка УПА, радянського та німецького солдатів. Є там і фотокамери 1930-1950-х років.

Як додав Галицький, у музеї відтворили кабінет НКВД із автентичним столом та лампою, яка світиться й нині.

Нещодавно на музеї встановили інформаційну дошку з QR-кодом, що передбачає 3D-тур і аудіогід. Дошку українською, англійською мовами та шрифтом Брайля музей отримав від обласного туристичного інформаційного центру.

Фото надані Сергієм Галицьким

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-