На Херсонщині стартував туристично-контентний проєкт

На Херсонщині стартував туристично-контентний проєкт "TripMustGoOn"

Укрінформ
На Херсонщині почали реалізовувати туристично-контентний проєкт "TripMustGoOn", в межах якого створять інформаційний портал, чатботи, буклети-путівники, проведуть експедиції, фотовиставку й конкурс.

Про це під час пресконференції у Херсоні розповів голова правління ГО "Центр живої історії "Олешшя", президент регіональної туристичної організації "Туризм Херсона" Павло Білецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розкажемо про проєкт, який дуже довго "визрівав" у наших головах, я дуже радий, що ми знайшли партнера – Агентство з міжнародного розвитку (USAID)… Хочеться створити якнайбільше якісного контенту актуального, його завжди не вистачає… У межах проєкту створять інформаційний ресурс, на якому буде розміщено спочатку 60 статей (про місця на Херсонщині, які треба відвідати – ред.), далі їхня кількість збільшуватиметься. Буде створено два чатботи – для  Telegram та Facebook, – що відповідатимуть на запитання: що подивитися на локації, як туди дістатися, що там найцікавіше, як обрати найкраще місце для фото", – зазначив Білецький.

За його словами, туристично-контентний проєкт "TripMustGoOn" підтримало також управління туризму та курортів Херсонської ОДА.

Читайте також: Херсонщина відкрила для туристів два маяки

Реалізація проєкту спрямована на популяризування Херсонщини як недослідженого туристичного напрямку. Крім створення контенту, що має зацікавити туриста з інших регіонів країни, проєкт має на меті показати і жителям Херсонщини, як багато чудових туристичних локацій є в області.

Уже розпочалися поїздки-експедиції до туристичних локацій в області для того, щоб створити новий контент для згаданого інформаційного порталу "TripMustGoOn" (tripmustgoon.com) – статті про "Must Visit" місця Херсонщини та промоційнs відеоролики та буклети-путівники.

За словами Білецького, під час експедицій їхні учасники відвідають локації не лише популярні, але й ті, що лишаються "за кадром", куди дістатися наразі не просто, наприклад, острів Бірючий.

Читайте також: Нова Каховка приваблюватиме туристів вишитими будинками

Як зазначили на пресконференції, поширюватимуться буклети-путівники на національних та міжнародних туристичних виставках, в туристичних інформаційних центрах, готелях, через інших учасників ринку туристичних послуг. Буклети дадуть відповідь на найактуальніші питання, наприклад: "Що подивитись у Херсоні – 5 найкращих місць" або "Ідеї для відпустки в Херсоні протягом року".

Ще одним заходом в межах проєкту буде офлайн-фотовиставка на мобільних стендах, яку представлять херсонцям. Для неї виберуть близько 80 найкращих фотографій, зібраних під час поїздок до туристичних місць.

Також у межах проєкту проведуть конкурс на найкращу ідею щодо створення локального сувеніра, який міститиме чотири номінації (друковані матеріали, магніти та брелоки, одяг, посуд та декор).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-