"Гетьманською столицею" знову можна прогулятися з екскурсоводом

Укрінформ
Національний історико-культурний заповідник "Гетьманська столиця" в Батурині Чернігівської області з 1 червня знову здійснюватиме екскурсійне обслуговування на своїй території просто неба.

Про це адміністрація заповідника повідомила на сторінці у Facebook

"З 1 червня ми (Національний історико-культурний заповідник "Гетьманська столиця" – ред.) відновлюємо екскурсійне обслуговування по територіях заповідника. Тож ви зможете: прослухати пізнавальну екскурсію по території Цитаделі Батуринської фортеці; дізнатися таємниці, які приховує в собі парк "Кочубеївський"; відкрити для себе цікаві факти про палацово-парковий ансамбль гетьмана Кирила Розумовського; ознайомитися із заміською резиденцією гетьмана Івана Мазепи – Гончарівкою", – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що в понеділок, 1 червня, до Міжнародного дня захисту дітей у "Гетьманській столиці" – День відкритих дверей. Тож на зазначені території можна потрапити безкоштовно.

Читайте також: У "Чернігів стародавній" повертаються екскурсії, але пустять не всюди

Відвідувачів просять обов’язково мати з собою засоби індивідуального захисту, тримати дистанцію та дотримуватися правил поведінки в умовах карантину.

Як повідомляв Укрінформ, Національний історико-культурний заповідник "Гетьманська столиця" в умовах послаблення карантину відновив прийом відвідувачів з 15 травня.

Напередодні ж "Гетьманська столиця" поінформувала про появу на своїй території питних колонок. Після повернення до звичного ритму життя відвідувачі зможуть влітку тамувати спрагу, як у найкращих музеях Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-