В Анталії цьогоріч чекають на 5 мільйонів туристів

В Анталії цьогоріч чекають на 5 мільйонів туристів

Укрінформ
За найкращих сценаріїв, регіон Анталія – один із найпопулярніших туристичних напрямків Туреччини, на узбережжі Середземного моря – цьогоріч відвідає 5 млн туристів.

Такий прогноз зробив президент туристичної групи міської ради Анталії Реджеп Явуз, повідомляє Turizm News

"Якщо туризм в Анталії, який припинився через поширення коронавірусу, розпочнеться 15 червня, в найкращому випадку до кінця року може прибути 5 мільйонів туристів", - сказав Явуз.

Оскільки 14 червня буде знято заборону на подорожі у ФРН, він вважає, що перші закордонні туристи приїдуть з цієї країни.

"Мій прогноз, що подорожі почнуться всередині Німеччини, потім до сусідніх країн, а всередині літа – до країн Середземноморського регіону, зокрема, Греції та Туреччини. Якщо час шкільних канікул у Німеччині зміниться, жовтень-листопад може стати найвищим сезоном цього року… За попередніми розрахунками, з огляду на минулорічні показники, до кінця року очікується 1 млн туристів з Німеччини", – зауважив президент туристичної групи міської ради Анталії.

Читайте також: Турецькі готелі зобов’яжуть отримувати спеціальні сертифікати

За словами Явуза, половину від загальної очікуваної кількості можуть становити туристи з РФ – 2,5 млн. Разом із мандрівниками з ФРН, інших країн, зокрема Східної Європи, в Анталії й планують досягти показника 5 млн туристів.

Торік Туреччину відвідало майже 39,5 млн іноземних гостей, а доходи від туризму зросли на 12,3% – до 29,513 млрд доларів США.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу  відкриття туристичного сезону, який в Туреччині планують на кінець травня, зокрема для внутрішнього туризму, передбачатиме отримання спеціальних сертифікатів на готелі, ресторани, транспортні засоби, музеї та визначні місця, аеропорти, магазини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-