Частина Кам’янецької фортеці побіліла

Частина Кам’янецької фортеці побіліла

Фото
Укрінформ
У Кам'янець-Подільському державному історичному музеї-заповіднику до початку туристичного сезону змінили концепцію підсвічування Старого замку – тепер він сяє виключно відтінками білого.

Про це повідомляє пресслужба музею-заповідника. 

"Щоб підкреслити архітектурні особливості пам’ятки (Старого замку Кам’янець-Подільської фортеці – ред.) та показати об’єкт у всій своїй красі адміністрація музею змінила концепцію старої підсвітки. Рекомендації щодо освітлення музей отримав від польських колег та співробітників Національного інституту культурної спадщини Польщі", – йдеться в повідомленні.

Відтепер у підсвічуванні замку немає жодних інших кольорів, окрім відтінків білого. Крім того, підсвічується каньйон і вперше – південний бік пам’ятки. Водночас використовується зовсім інший, енергоефективний тип прожекторів. У результаті, підкреслили в музеї, зменшується споживання електроенергії вчетверо.

Читайте також: У Дрогобичі розпланували день "післякарантинного" туриста

Світильники розміщені як на елементах, що вже є, наприклад, опорах мереж вуличного освітлення, так і на нових стійках, які не порушують культурного шару та цілісності споруд Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Розробленням проєкту займалася вінницька компанія, яка працює на ринку України вже 20 років і єдина має досвід у підсвічуванні таких масштабних об’єктів.

Вартість проєкту становить 300 тисяч гривень. Цю суму сплатив музей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-