В Єврокомісії хочуть якомога швидше скасувати обмеження на подорожі

В Єврокомісії хочуть якомога швидше скасувати обмеження на подорожі

Укрінформ
Єврокомісія розглянула вплив COVID-19 на європейську туристичну галузь і погодилися з необхідністю скасувати обмеження на подорожі через внутрішні та зовнішні кордони ЄС для відновлення діяльності туроператорів і споріднених підприємств.

Про це під час віртуальної пресконференції розповіла віцепрезидент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вера Юрова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для сприяння відновленню туристичної галузі Колегія погодилася, що обмеження на подорожі мають бути скасовані так швидко, як це можливо, з уникненням будь-якої дискримінації за ознакою громадянства та з урахуванням розвитку епідеміологічної ситуації. Такий же підхід необхідний для зняття обмежень на внутрішніх кордонах. Необхідною також є оцінка ситуації для скасування обмежень на зовнішніх кордонах з урахуванням епідеміологічної ситуації у третіх країнах», – зазначила Юрова.

Вона наголосила, що будуть спеціальні заходи у сфері здоров’я і безпеки стосовно туристів, робітників та інших осіб, які перетинатимуть кордони і користуватимуться різними видами транспорту.

Читайте також: ЄС думає над новим «планом Маршалла» для відновлення туристичної галузі

Така організаційна робота має бути проведена якомога швидше, щоб дозволити учасникам туристичного ринку, малим і середнім підприємствам підготуватися до того, коли обмеження на подорожі та на кордонах ЄС будуть поступово скасовуватися.

«Туризм створює понад 27 мільйонів прямих та споріднених робочих місць. За оцінкою Єврокомісії, туристична система ЄС може втратити 50% обігу 2020 року. Деякі регіони Європи зазнають більшої шкоди, ніж інші, особливо важка ситуація на півдні Європи», – зауважила Юрова.

За її словами, Єврокомісія взяла до уваги три головні виклики, з якими туристична галузь стикається в умовах пандемії. Серед них – проблема ліквідності туристичних підприємств, невпевненість споживачів туристичних послуг, а також соціальні наслідки вимушених обмежувальних заходів. Для подолання кожного з них Єврокомісія запропонує короткострокові та довготривалі скоординовані заходи, ефективність яких регулярно переглядатиметься членами Колегії.

Як один із засобів для збереження ліквідності туристичних підприємств Єврокомісія розглянула можливість видачі туристичних ваучерів тим клієнтам, які не змогли скористатися послугами туристичних операторів в умовах пандемії. Такі заходи можуть пом’якшити тиск на операторів туристичних послуг, але вони вживатимуться за умови привабливості таких туристичних ваучерів для споживачів і поваги до їхніх прав.

Як очікується, Єврокомісія сформує та представить пакет щодо підтримки та відновлення європейської туристичної галузі в умовах кризи COVID-19 уже в середині травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-